Végre egy nem desszert! Kicsit eltolódtak a posztjaink a desszertek irányába, ebből is látszik, hogy hosszú éveken keresztül mit nyomtunk el magunkban :). De most jöjjön egy igazi őszi recept, szutykos, esős napokon szépen felmelegít, csupa egészség.
Hozzávalók 2-3 személyre:
300 gr sütőtök
300 gr zöld ceruzabab (én mirelitet használtam)
300 gramm csirkemell
80 gramm kesudió
2 ek light szójaszósz
3 ek kókusztej
3 ek mogyoróolaj (persze működik oliva vagy napraforgó olajjal is)
Egzotikus fűszerkeverék ( legyen benne gyömbér, chili, kurkuma…ilyesmi)
Só, bors (a szójaszósz ugye már sós, szóval sót csak akkor adagoljunk a végén, ha szükséges).
Elkészítés:
A csirkét és a sütőtököt felkockázzuk. Egy serpenyőt felhevítünk az olaj, és a szójaszósz keverékével. A csirkekockákat kicsit előpirítjuk, majd hozzáadjuk a sütőtököt. Fűszerezzük, majd néhány evőkanál vízzel puhára pároljuk. Hozzáadjuk a babot, és a kesudiót, készre főzzük. A végén hozzáadjuk a kókusztejet (ha valaki szotyisabban szereti, adhat hozzá többet is) Tádddááááámmm ennyi. Ha esetleg köretet hiányolna valaki, akkor barna rizzsel ajánlom, de az értelemszerűen megnöveli a szénhidrát tartalmát az ételnek.
Tápanyag tartalom / adag:
Energia: 350 Kcal
Fehérje: 22 gr
CH: 17 gr
Zsír: 10 gr
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: