Nnna, ez most nagyon jól sikerült… Húsevő szerint is, és én is megveregettem a vállam.
A múltkori sajttortám inkább lett túrótorta a hozzávalók miatt, de most új alapanyagokat használtam, és így sokkal inkább hajaz az eredeti sajttortára ez a lájtos változat.
Mondom is, mi kell hozzá:
Alap:
40 g darált sótlan mogyoró
45 g kókuszliszt
édesítő pici vízben feloldva
100-150 ml tej/szójatej (annyi, hogy a tortalap aljába tapicskolható állaga legyen a “tésztának”)
Krém:
340 g natúr görög joghurt (én szója joghurttal csináltam)
50 g zsírszegény sajtkrém (Tolle)
110 ml tojásfehérje
vanília aroma/vagy kikapart vanília rúd
20 g 75%-os cukormentes csokoládé pasztilla (piacon lehet magosoknál kapni, és paleo csoki a neve)
édesítő pici vízben feloldva
A tetejére:
40 g darált mogyoró
édesítő pici vízben feloldva
nagyon pici só
Elkészítése:
Az alaphoz összekeverem a hozzávalókat. A tejet folyamatosan adagolom, hogy nehogy túl híg legyen. Összegyúrom, és a tortaforma aljába nyomkodom. Berakom a sütőbe picit, kb. 5 percre.
A krémhez is összekeverem a hozzávalókat robotgéppel, a csokipasztillát csak utólag keverem hozzá kanállal. A krémet az alapra öntöm és berakom a sütőbe 35-40 percre 170 fokon. Ne süsd ennél tovább, mert akkor igazán jó, ha a közepe nem sül át teljesen, és nem lesz száraz.
Ha kivetted a sütőből, hagyd hűlni, berakhatod kicsit később a hűtőbe is. Ha már eléggé szilárd a teteje, a 40 g darált mogyorót keverd ki az édesítős pici vízzel, és a csipet sóval (ettől lesz jó íze) úgy, hogy annyira legyen folyós, hogy a torta tetejére lehessen kenni.
A végén még megszórtam durvára darált mogyoróval…. és csuda finom lett:)
Tápanyagtartalma 1 szeletnek( 8 szeletre osztva):
Energia: 130 Kcal
F:9,3 g
Ch: 4,7 g
Zs:8 g
Ezentúl itt találod a legújabbak receptjeimet : https://lowcarblab.cafeblog.hu/
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: