Gasztrofitnesz in the ROOM

Fahéjas Protein Cheesecake

Na végre sikerült gép elé kerülnöm, úgyhogy most következzék a múlt hétvégi Low-carb, Protein cheesecake receptje..


fahéjas sajttorta 4

 

 

A hozzávalók:

a laktózmentes változathoz ( én ezt csináltam)

500 g laktózmentes túró

és 120 g laktózmentes natúr joghurt

ha nem fontos hogy laktózmentes legyen, akkor

600 g cottage cheese leturmixolva, hogy homogén legyen

66 g szójafehérje izolátum (lehet másfajta fehérjepor is, csak a laktózérzékenységem miatt nekem ez a jó. Ráadásul ezt bioboltban is lehet kapni, kb. 1300 Ft fél kiló, ellentétben a testépítő üzletekben kapható fehérjeporokkal, amik kb. 3x ennyibe kerülnek…minimum)

2 egész tojás

2 tojásfehérje

48 g kókuszliszt

fahéj és édesítő ízlés szerint

80 g darált mandula

 

Elkészítése:

Először ledaráltam a mandulát és a tortaforma aljába nyomkodtam. Eztán beraktam a sütőbe, hogy kicsit kiszáradjon (..vagy ki tudja miért? Valamiért logikusnak találtam ezt a lépést szösszenetnyi cukrásztapasztalatommal) de ez nem fontos lépés, ki lehet hagyni.

Összekevertem a többi összetevőt is és ráöntöttem a darált mandulára.

Aztán beraktam a sütőbe és 170 fokon kb. 40 percig sütöttem.

 

Tápanyagtartalma egy szeletnek (16 szeletre osztva):

Kcal: 107

F:11,4 g

Ch: 2, 3 g

Zs: 5,4 g

 fahéjjas sajttorta5

 

 

Andi aláírás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLC. oldalra!