Na végre sikerült gép elé kerülnöm, úgyhogy most következzék a múlt hétvégi Low-carb, Protein cheesecake receptje..
A hozzávalók:
a laktózmentes változathoz ( én ezt csináltam)
500 g laktózmentes túró
és 120 g laktózmentes natúr joghurt
ha nem fontos hogy laktózmentes legyen, akkor
600 g cottage cheese leturmixolva, hogy homogén legyen
66 g szójafehérje izolátum (lehet másfajta fehérjepor is, csak a laktózérzékenységem miatt nekem ez a jó. Ráadásul ezt bioboltban is lehet kapni, kb. 1300 Ft fél kiló, ellentétben a testépítő üzletekben kapható fehérjeporokkal, amik kb. 3x ennyibe kerülnek…minimum)
2 egész tojás
2 tojásfehérje
48 g kókuszliszt
fahéj és édesítő ízlés szerint
80 g darált mandula
Elkészítése:
Először ledaráltam a mandulát és a tortaforma aljába nyomkodtam. Eztán beraktam a sütőbe, hogy kicsit kiszáradjon (..vagy ki tudja miért? Valamiért logikusnak találtam ezt a lépést szösszenetnyi cukrásztapasztalatommal) de ez nem fontos lépés, ki lehet hagyni.
Összekevertem a többi összetevőt is és ráöntöttem a darált mandulára.
Aztán beraktam a sütőbe és 170 fokon kb. 40 percig sütöttem.
Tápanyagtartalma egy szeletnek (16 szeletre osztva):
Kcal: 107
F:11,4 g
Ch: 2, 3 g
Zs: 5,4 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: