Gasztrofitnesz in the ROOM

Egész úton hazafelé azon gondolkodám, hogyan fogom felrángatni a 36-os gatyám…

Ez nem egy szokásos januári fogadalmas blog…
Sokkal inkább egy személyes vallomás arról, hogy mi történik akkor, ha a személyi edző rádöbben, hogy a kedvenc ruhaboltjában a 36-os nadrág nem jön rá, és a 38-asba kényszerül (tredzsödi!!)…
Azt ugye mindenki tudja (még az is aki nem akarja), hogy nagyon nagyon szeretek főzni….és nyílván enni is. Az új edzéstervek mellett az én fejemben új étel- és ízkombinációk kavarognak, a nap minimum 16 órájában, ha meglátok egy bizonyos hozzávalót a piacon és / vagy boltban, legalább 20 féle azonnali kipróbálást igénylő recept pörög le a fejemben…ilyenkor a kreatív énem elnyomja bennem az edzőt, és belevetem magam a konyhai pokol legmélyebb és legforróbb bugyraiba.
Ilyenkor sokan legyintenek: majd lemozgod!! Aha…(erre meg én legyintek)
Jelentem, ez nem működik. Sokszor kifejtettem már, hogy a feszes, sportos test minimum 60 %-ban a táplálkozáson dől el…
Lehetne ezzel vitatkozni csak minek. Itt vagyok én elrettentő példának, a bukott gasztro személyi edző (ha eddig nem volt ilyen…na most van…)…Naponta edzek minimum egy órát, alapvetően amúgy sem ülőmunkát végzek ugye, tehát az aktivitási indexem is magasabb mint egy átlagembernek. Alapvetően, ha főzök is, táplálkozás tudományi szempontból beleköthetetlen a dolog, a legelvetemültebb dietetikus is felsírna a gyönyörűségtől az étrendem láttán (najó, némi ritka, de extra kilengést eltekintve). De nem szépítem, ami a szabadidőmet illeti, 2012 abszolút a főzésről szólt. Egyszemélyes háztartást vezetni viszont komoly logisztikát igényel, és hiába a gondos alapanyag választás, illetve bizonyos élelmiszer csoportok tudatos kerülése (cukor, kenyér, és egyéb egyszerű szénhidrátok), ha az ember annyit eszik meg, mint amennyit főz, az nem marad következmények nélkül. Még akkor sem, ha kifejezetten egészséges ételekről van szó, és mozgok mellette nem keveset. Mert ugye attól, hogy valami egészséges, még hizlalhat…
Szóval nálam a probléma nem karácsonykor kezdődött, valamikor ősz körül kezdtem érezni, hogy nehezebb belegyömöszölnöm magam a nadrágjaimba…és nem, nem izmosabb lettem… :))
Mi az akcióterv?
Eat clean – train dirty….
Tehát visszatérek a „jó öreg” fitnesz táplálkozáshoz, csirkemellestül (most sóhajtottam egy nagyot), táplálék kiegészítőstül, extra edzésestül…
Táplálkozásom lányegesebb elemei:
– Tojás (fehérje)
– Zöldség (alacsony GI indexűek: cukkini, paradicsom, paprika, uborka, répa, karfiol)
– Csirkemell, tonhal (natúr), lazac, egyéb tengeri kütyük
– Sovány túró, vagy cottage cheese
– Sovány, alacsony sótartalmú sonka
– Fehérje turmix (Scitec Isobest)
– Vitaminok, izületvédők
Erről is be is számolok rendszeresen, és jelentkezem új receptekkel is…mert az ízektől képtelen vagyok megválni….
Hetenként beszámolok az eredményről.
Aki csatlakozna, vagy tanácsot kérne, az keressen! 🙂
by BOGI – 2013.01.10.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLC. oldalra!