Gasztrofitnesz in the ROOM

INGYENES ELŐADÁS! Feketén-fehéren az elbaltázott diétákról...

 …avagy INGYENES INTERAKTÍV ELŐADÁS A TÁPLÁLKOZÁSRÓL  Budapest egyetlen lakás-fitneszében, a ROOM-ban!

 

c322e970f5d6a125746f872e96444ee9

 

Napjainkban ömlik ránk a sok jó tanács, és bomba biztos diétatipp a médiából. Ilyenkor fergeteges elánnal vetjük bele magunkat az egyikbe, erősen bízva benne, hogy na, most aztán megváltjuk a világot, és két hét múlva már Gisele Bündchenként riszálunk majd a tükör előtt (vagy a 300-ból Gerard Butler testével feszítünk az edzőteremben), kezünkbe akad egy újabb magazin, ami meg homlokegyenest mást ír… ki érti ezt? Nem csoda, hogy senki, hiszen sajnos az egészséges táplálkozás még nem érettségi-tétel. Az óriási hatásvadász információ áradatból pedig ember legyen a talpán (vagy dietetikus), aki kiszűrni a valós állításokat. Pedig nem olyan nagy varázslat a helyes étkezés, ha az alapokat értjük meg… és többet senki fia át nem ver minket a csoki, fagyi vagy párizsi diétával. Hát akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba!

 

f93d0ce041a1daeb057ebf91310d70f1

 

GYERE EL,

ha szeretnél változtatni az életmódodon, és végre megérteni a diétás/vagy egészséges táplálkozás alapjait

ha rengeteg időt öltél már az edzésbe , de az eredmény elmarad a lelkesedésedtől (és gyanúd van rá, hogy az étkezésedben van a hiba)

ha érdekel a táplálék kiegészítés (vitaminok, ásványi anyagok,fehérje készítmények, stb.), de kevés az információd, vagy esetleg tartasz tőlük

ha biztos tippeket szeretnél a fogyókúrádhoz

ha épp az ellenkezőjét szeretnéd, nagyobb izomtömeget, sportosabb testalkatot

ha tele vagy kérdéssel, és végre feltennéd őket valakinek, aki a tények kozmetikázása nélkül válaszol

és ha kíváncsi, milyen egy lakás-fitnesz légköre, miért más, mint egy edzőterem

és szívesen kóstolnál LowCarb-LowFat- HighProtein finomságainkból, amit innen, blogunk, a Gasztrofitnesz repertoárjából állítunk majd össze:)

 

Ha érdekel, az előadás jelentkezz be Facebook oldalunkon

a neved, telefonszámod, és az időpont megjelölésével, amin részt szeretnél venni!

 

IDŐPONTOK:

2013. november 8., péntek 18:00

2013. november 15., péntek 18:00

Bogi és a Gasztrofitnesz

bogikukta2

Az én gasztro életem tulajdonképpen onnantól kezdve datálódik, hogy meg tudtam közelíteni a konyhaszekrényben az edényeket, tehát kb 1 éves koromtól. Már akkor nagyon vonzott a csörömpölő edények hangja, a fakanalak, tepsik világa. Persze ez nagyjából minden pelenkást érdekel, de engem maga az ételkészítés folyamata is lekötött, emlékeim szerint folyton láb alatt voltam a konyhában, vagy anyukám, vagy nagymamám mellett, és nagyon izgatta a fantáziámat, hogyan lesz a nyersanyagokból étel.

 Később, sportolóként az étel, mint „üzemanyag” vált az életemben kulcskérdéssé, ahol az ízek, és a forma kevéssé voltak döntő tényezők a táplálkozásomban. Bár már kiskamaszként is rengeteget tettem-vettem a konyhában, munkám gyümölcsét leginkább a családom élvezte, én aszkéta módjára mondtam le a kulináris élvezetekről, és csak a sütés-főzés öröme maradt. Sportolóként bizony nagyon oda kellett figyelni, hogy mit eszem, mert azt már akkor is tudtam, hogy a sikereim egy része a táplálkozásomon múlik.

Hosszú évekig csak párhuzamosan haladt egymás mellett a hobbim, és a hivatásom, az az a főzés, és a sport. Ez alatt az évek alatt megszerzett tapasztalat és tudás, csak később egyesült. Személyi edzőként kezdtem el azt kutatni, hogyan lehet kitörni az egysíkú, sportolói táplálkozásból, hogyan lehet a megfelelő mikro- és makronutriens arányokat megtartva jól lenni és jól enni.

Ínyenc vagyok, a legrosszabb fajtából. Polcomon profi szakácskönyvek,  gasztronómiai szaklapok  sokasága található, kívülről vágom a világ vezető séfjeinek a nevét, a legjobb éttermeket a világban, a bor iránti rajongásomról nem is beszélve. Viszont személyi edzőként vigyáznom kell arra, hogyan mutatok példát. Így pattant ki a fejemből a gasztrofitnesz gondolata. Mert az egészséges életmód nem a natúr csirkemellnél kezdődik, és nem is ott ér véget. Ha az ember ismeri a megfelelő konyhai technológiákat, ismeri az alapanyagokat, akkor elérhető minden ember vágyálma: úgy fogyni, vagy súlyt tartani, hogy éjszakánként nem arra ébred, hogy a párnáját egy hatalmas libacombnak gondolva szorongatja, és a finom falatok sem minősülnek csalásnak. Mi, a ROOM gasztrofitnesz „tagozatának” élharcosai azon vagyunk, hogy jobbnál jobb ötletekkel szolgáljunk azoknak, akik az életmódváltás nem is annyira rögös útjára léptek, és ne csak edzőként, hanem „háziasszonyként” is tudjunk útmutatást adni. Csatlakozz te is!

Extra Low Carb Brownie :)

low carb Brownie

 

Beismerem… még egy tűzben edzett diétázó is nagyokat nyel a desszert pult előtt, mikor kikéri a kisadag szójatejes latte-jét a Mekborzasztó gyorsétterem kávézójában, és lesütött szemmel botorkál fel az edzőterembe ( a munkahelyére), ahol aztán elégedetten konstatálja, hogy legalább nem kétszer annyit kell edzenie aznap, egy borzasztó jó brownie miatt…. igen, ilyenekkel szoktam nyugtatni magam… néha bejön, és leáll a savtermelésem anélkül, hogy egész nap a brownie-n járna az eszem.

De most már tudok egy alakbarát alternatívát rá, és mivel ezt nekem kell megcsinálnom, legalább még az is eléget némi energiát:) Elképesztő praktikus vagyok:)

 

Hozzávalók:

40 g szójafehérje izolátum (vagy bármilyen más fehérjepor)

25 g kókuszliszt

450 g cukkini

5 db tojásfehérje

3 ek  zsírszegény kakaópor

1 tk sütőpor

édesítő

 

Elkészítés:

A cukkinit megpucolom, pürésítem, aztán egy konyharuhában kifacsarom a levét. A péphez adom a szárazanyagokat, és 1 tojásfehérjét. A többi fehérjét felverem, és óvatosan keverem bele a tésztába. Aztán tepsibe öntöm, és 180 fokon sütöm, kb 20 percig, vagy amíg a villát beleszúrva nem marad ragacsos.

 

1 szelet tápanyagtartalma ( ha 10 szeletre osztom):

Kcal: 60

F: 7,6 g

Ch: 2,3 g

Zs: 1,8 g

 

Andi aláírás

Ezentúl itt találod a legújabbak receptjeimet : https://lowcarblab.cafeblog.hu/

 

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLC. oldalra!