Gasztrofitnesz in the ROOM

Fehérje palacsinta

fehérje palacsinta3

Imádom az idei telet:)… főleg, hogy saaaajnos érdeklődés hiányában elmaradt. Nincs nagy bajom ezzel a kontinentális éghajlattal, csak annyi, hogy borzasztómód rühellem a hideget, utálok hóembernek öltözni, utálom a latyakot, hogy nappal is sötét van… és azt, hogy ilyenkor tutira felszedek  egy-két kilót, amit ilyenkor tutira nem bírok lerobbantani magamról, egészen addig, míg ki nem süt a tavaszi nap. Na szóval egyáltalán nem érint rosszul, hogy ez most nagyjából elmaradt, és lelkesít, hogy máris rá bírom venni magam a bikini-szezon váró diétára. Mert elhatároztam, hogy ha már eddig nem volt, most, közel a 30-hoz csakazértis kockahasam lesz a nyáreleji szülinapomra. (Ha az lesz, esküszöm lefotózom és postolom:))…bár rám ez annyira nem jellemző.)

Az étrendem nagyjából a tojásfehérje, csirkehús, tonhal, zöldség kombóból áll, és végre valahára teljesen le bírtam állni a tejtermékekről, úgyhogy egész büszke vagyok magamra. Az egyetlen, amivel nem bírok, az az “édesség/ édes íz”vágy, ami miatt a falat kaparnám már két hete… de nem:) Mert felfedeztem ezt a palacsintareceptet, ami akár minden napba belefér , mivel abszolút semmi nincs benne, csak fehérje… és annyira finoooom!!

A recept:

4-5 db tojásfehérje felverve

20 g fehérjepor (ízesített, vagy natúr)

10 g zabkorpa

édesítő

fahéj

A felvert tojáshabba kis fokozaton belekeverem a többi hozzávalót, és kisütöm palacsinta sütőbe…ennyi:)

Én almát reszeltem rá, ami megdobja a CH tartalmát, de ennyi simán belefér.

A palacsinta tápanyagtartalma ( az egész adagé, ami a fotón látható):

Energia: 164 Kcal

F: 31 g

CH: 6,2 g

ZS: 0,2 g

Igazi gyúrós cucc… megyek is edzeni:)

Ezentúl itt találod a legújabbak receptjeimet : https://lowcarblab.cafeblog.hu/

Paradicsomos bazsalikomos fitnesz húsgolyó

paradicsomos húsgolyó

Rajongok az olaszos ízekért, bár szerencsére pizza nélkül bármeddig tudok létezni, azért a tészták nagyon tudnak hiányozni, mert maximum évente egyszer-kétszer kerülnek a tányéromra. Ez a húsgolyó viszont büntetlenül ehető (persze spagetti nélkül…nanááá), igazi kincs tud lenni, ha az ember lánya már a natúr csirkemell látványától is sikítófrászt kap.

Ez persze az én húsgolyó verzióm, de ha Alessandro (a Del Piero) elvenne feleségül, biztosan nem ezt (vagy nem ebben a formában) tenném  az asztalra a toszkán villánk luxus konyhájában (jóvanna.álmodozni lehet nem?!). De így edzés után tökéletes lesz! Amúgy családi vacsorának is kiváló, de kölykök egyenek hozzá spagettit, had élvezzék azt a pár évet amíg büntetlenül ehetnek.

Örök diétázó anyuknak a zöldség spagetti szuper köret (én enélkül eszem).

 

Hozzávalók:

500 gr zsírszegény darált marhahús

1 fej hagyma

1 felvert tojás

só, bors

1 ek worchester szósz (ha ez nincs, akkor mustár)

némi olivaolaj a tepsi kikenéséhez

 

A szószhoz

0,5 liter paradicsomsűrítmény

Némi víz, ha túl sűrű lenne

2 ek light natúr krémsajt

2 ek szárított bazsalikom (a főzés végén, tálaláskor mehet bele friss is)

1 kk kakukkfű

1 babérlevél

1 gerezd aprított fokhagyma

só,bors

 

Opcionális: parmezánsajt forgácsok tálaláshoz

 

A hagymát felaprítjuk, egy serpenyőben megpirítjuk. Alaposan összekeverjük a darált hússal, majd a többi hozzávalóval. Golflabdánál egy kicsit kisebb golyókat formázunk. Egy tepsit alufóliával kibélelünk, kikenjük olivaolajjal, elrendezzük rajta a húsgolyókat. 200 fokos sütőben 10 percig előpirítjuk(egyébként ez a lépcső elhagyható, de szerintem jót tesz a hús ízének egy kis pirítás). Közben a paradicsomszószt fűszerezzük, összekeverjük a többi hozzávalóval, lassú tűzön felforraljuk. Az elősütött húsgolyókat áttesszük a szószba (ha a tepsiben van maradék húslé, vagy pirult rész, azt is kanalazzuk ki a paradicsomszószba), és lassú tűzön további 20-30 percig forraljuk.

Tálaláskor friss bazsalikom, illetve parmezánsajt igen jót tesz neki!

 

Tápanyagtartalom:

Húsgolyó / db: 90 kcal, 0 gr szénhidrát, 6 gr zsír, 8 gr fehérje  //

Paradicsomszósz / dl : 36 kcal, 7 gr szénhidrát, 1 gr zsír, 1 gr fehérje



Pilóta keksz a'la fitnesz

pilóta keksz7

Nem gondoltam volna, hogy valaha még közöm lehet a Pilóta kekszhez… ízéről már csak halvány emlékeim maradtak, amikor zsenge ifjúkoromban osztálykirándulásokon tömtük az arcunkba fel/h/el/őtlen boldogsággal, hiszen akkor még dunsztunk sem volt, mit jelent, hogy kalória, meg szénhidrát….. na meg narancsbőr:/

Ahogy ezt kezdtem kapizsgálni, úgy távolodott tőlem egyre messzebb gyerekkorom kedvence, és azt hittem már nem találkozunk soha többet.

Aztán rátaláltam erre a receptre, felcsillant a szemem, széles vigyorra szaladt a szám és eljártam az örömtáncot. Majd mikor lecsillapodott felvillanyozott kedélyem, nekiültem szénhidrátmentesíteni és megszületett ez a remekmű. Elnézést a szerénytelenségért, de a felfedezés olyannyira fellelkesített, hogy magam is alig hiszem, hogy újra egymásra találtunk:)

pilóta6

Hozzávalók:

A kekszhez:

50 g kókuszliszt

40 g  tejsavó fehérje koncentrátum

40 g Cookies ízű protein por ( de lehet 80 g csak az egyik fajtából, és persze más ízűből is lehet, pl vaníliás)

30 g laktózmentes túró

1 tojás

édesítő

10 g zsírszegény kakaópor

a krémhez:

18 g zsírszegény  kakaópor

80 g ízesített proteinpor (csokis, cookies, vanília….. vagy ha natúr van, akkor kevesebb protein, több kakaópor)

pici víz

édesítő

Elkészítés:

A keksz hozzávalóit összekeverem, a kakaópor kivételével. Ha túl száraz, akkor kicsi vizet adok hozzá apránként. A masszát kétfelé veszem, és az egyikhez hozzáadom a kakaóport. Én eztán kis golyókat görgettem, és azokat lapítottam szét vizes kanállal a sütőpapíron, hogy nagyjából egyformák legyenek, de lehet muffin forma aljába lapogatni őket, lényeg, hogy kis korongok legyenek belőlük valahogy. Kb. 30- 35 percig sütöttem őket 160 fokon. Közben kikevertem a proteinport, a kakaót és az édesítőt kevés vízzel, hogy jó sűrű krémet kapjak. Amikor kicsit kihűltek, összeragasztottam őket a krémmel, és tádáááám…. kész is a fitnesz Pilóta keksz:)))

 

Tápanyag tartalom (12 db keksz):

1 db:

Energia: 57 Kcal

F: 6,8 g

Ch: 2,2 g

Zs: 2,6 g

Ezentúl itt találod a legújabbak receptjeimet : https://lowcarblab.cafeblog.hu/

 

 

LowCarb túrógombóc almazselével

low carb túúrógombóc

 

 

Anno, mikor még elveszett voltam a konyhában (már ollllyan rég volt, nem is emlékszem…kb fél éve se:)…) és ezért időszakonként rendeltem a napi betevőm (persze mindig valami diétás fajtából), az egyik kedvencem a zabpelyhes túrógombóc volt. Ideje volt, hogy ezt is megreformáljam saját “elveim” szerint és egy még ennél is alacsonyabb szénhidráttartalmú verziót kísérletezzek ki. A kísérletezés szó ebben az esetben többszörösen megállja a helyét, ugyanis 3 menetes volt a meccs, mire végre olyan lett a végeredmény, amilyet szerettem volna. A nap végére meg gombóc-mérgezést kaptam…:)

 

Hozzávalók:

160 g laktózmentes túró (vagy sima, zsírszegény)

15 g szójafehérje izolátum (vagy bármilyen másfajta)

15 g kókuszliszt

1 egész tojás

1 tk útifű maghéj

édesítő

csipet só

 

Elkészítése:

Összekeverem a hozzávalókat, kézzel jól összegyurmázom. Eztán vizes kézzel kis gombócokat gyúrok, én 12-t csináltam, így kicsit nagyobbak lettek, mint egy Raffaello, de lehet nagyobbat is csinálni. Én a sok kísérletezés miatt nem bíztam a véletlenre, így a párolómba főztem meg őket gőzben, de vízben is ki lehet, ahogy az eredetit. Arra kell vigyázni, hogy miután kiszedtük őket a vízből, hagyjuk hűlni a gömböcöket, és csak utána egzecíroztassuk, mert ilyenkor nagyon puhák, pár perc múlva viszont összeállnak masszív kis golyókká.

 

Tápanyagtartalma egy adagnak (én két adagra osztottam):

laktózmentes túróból (ebből sajna nincs zsírszegény):

Energia: 205 Kcal

F: 24,5 g

Ch: 4 g

Zs: 9,45 g

 

zsírszegény túróból:

Energia: 153 Kcal

F: 23 g

Ch: 4,7 g

Zs: 4 g

 

 

Én reszelt almából, édesítővel, kis fahéjjal  és zselatinnal almazselét készítettem rá, de lehet pl. joghurttal, vagy vaníliás fehérjeporból kis vízzel kikevert öntettel is enni…vagy mással;)

 

Ezentúl itt találod a legújabbak receptjeimet : https://lowcarblab.cafeblog.hu/

 

 

Parmezán bundában sült csirkemell spenót mártogatóssal

parmezános csirke

Úgy tűnik, vasárnaponként nosztalgikus hangulatba kerülök, és ebédidőben kijön belőlem a falvédőre hímezhető minta háziasszony. Ilyenkor még magamhoz képest is képes vagyok túlzásokba esni ami menüt illeti. Ma ez csak annyiban lett igaz, hogy amolyan rántott húsos hangulatba kerültem, de egyrészt utálom az olajszagot, meg mindent ami rántott, másrészt egy 6 kg zsírtól megszabadulni szándékozó fitnesz edzőnek ilyen át sem futhat az agyán. Jöhet a B verzió, avagy a rántott hús forradalma. Forgattam, ízlelgettem magamban a klasszikus receptet, elhagytam a lisztet, bő olajat, és ez lett belőle:

 

Hozzávalók 2 főre:

Csirke:

300 gr csirkemell

2 ek 10%-os főzőtejszín

2 tojás

30 gr finomra őrölt zabpehely

30 gr reszelt parmezán

1 ek szárított bazsalikom

2 ek csrike zöldfűszerkeverék (nekem olyan van, amiben se tartósító, se cukor, semmi flanc nincsen)

2 ek kókuszzsír

 

Spenót mártogató:

300 gr mirelit spenót

1 dl főzőtejszín

2 ek finomra őrölt zabpehely

3 gerezd fokhagyma

só, bors

 

Elkészítés:

A mirelit spenótot egy lábosban felolvasztjuk, mehet hozzá a tejszínnel elkevert zabpehely, és a fűszerek. Összeforraljuk.

A csirkemelleket nagyobbacska nuggets formára vagdossuk.

Az őrölt zabpelyhet, a szárított bazsalikomot, a parmezánt, és a fűszerkeveréket egy tálkában összekeverjük. Egy másik tálkában a tojásokat, és a tejszínt keverjük össze. Egy tepsit kikenünk a kókuszolajjal. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A csirkefalatokat először a zabpelyhes cuccba, majd a tojásos löttybe, majd ismét a zabpelyhes cuccba mártjuk, és a tepsibe helyezzük őket. Betesszük a sütőbe, és mindkét oldalát kb 8-8 percig sütjük.

 

Tápérték / adag:

Csirke: 190 kcal, 25 gr fehérje, 5 gr szénhidrát, 10 gr zsír

Spenót: 120 kcal, 5 gr fehérje, 10 gr szénhidrát, 6,5 gr zsír

 

Marcipános protein flan

Mandulás flan2

Nagyon kevés hozzávaló, nagyon egyszerű, nagyon finom, nagyon fitnesz és ahogy ezt leírom, már kész is, tehát nagyon gyors….ennyi!;)

Hozzávalók:

30 g szójafehérje ( vagy bármilyen más fehérjepor…. Hímneműnek például sütis whey proteinje van..legközelebb nyúlok tőle, és abból csinálom:)…)

10 g zselatin

mandula (marcipán:)) ) aroma

mandulareszelék

édesítő

Elkészítés:

Kb. 2-2,5 dl víz (annyi, hogy a két csészébe, amibe szándékozom a “pudingot” majd tölteni, úgy kb. 3/4-ig töltök vizet), ebből veszek egy fél dl-t kb., és abban feloldom a zselatint. A maradék vízben kikeverem a fehérjét, és pici forró vízben feloldott édesítőt, és az aromát. Ha kész a zselatin, beletöltöm azt is, és jól kikeverem, csomómentesre. Ha már most elég sűrű, akkor megszórom a tetejét a mandulával, ha nem, akkor kis időre hűtőbe rakom, és utána szórom csak meg, miután megszilárdult. Hűtőbe vele, és kész!

Mandulás flan3

Tápanyagtartalma ( 2 csésze lesz belőle):

1 csésze

Energia: 105 Kcal

F: 19 g

Ch: 0,5 g !!!!!

Zs: 2,75 g

Mogyorós sajttorta fitneszesen

mogyorós sajttorta 3

 

Nnna, ez most nagyon jól sikerült… Húsevő szerint is, és én is megveregettem a vállam.

A múltkori sajttortám inkább lett túrótorta a hozzávalók miatt, de most új alapanyagokat használtam, és így sokkal inkább hajaz az eredeti sajttortára ez a lájtos változat.

Mondom is, mi kell hozzá:

 

Alap:

40 g darált sótlan mogyoró

45 g kókuszliszt

édesítő pici vízben feloldva

100-150 ml tej/szójatej (annyi, hogy a tortalap aljába tapicskolható állaga legyen a “tésztának”)

 

Krém:

340 g  natúr görög joghurt (én szója joghurttal csináltam)

50 g zsírszegény sajtkrém (Tolle)

110 ml tojásfehérje

vanília aroma/vagy kikapart vanília rúd

20 g 75%-os cukormentes csokoládé pasztilla (piacon lehet magosoknál kapni, és paleo csoki a neve)

édesítő pici vízben feloldva

 

A tetejére:

40 g darált mogyoró

édesítő pici vízben feloldva

nagyon pici só

 

Elkészítése:

Az alaphoz összekeverem a hozzávalókat. A tejet folyamatosan adagolom, hogy nehogy túl híg legyen. Összegyúrom, és a tortaforma aljába nyomkodom. Berakom a sütőbe picit, kb. 5 percre.

 

A krémhez is összekeverem a hozzávalókat robotgéppel, a csokipasztillát csak utólag keverem hozzá kanállal. A krémet az alapra öntöm és berakom a sütőbe 35-40 percre 170 fokon. Ne süsd ennél tovább, mert akkor  igazán jó, ha a közepe nem sül át teljesen, és nem lesz száraz.

 

Ha kivetted a sütőből, hagyd hűlni, berakhatod kicsit később a hűtőbe is. Ha már eléggé szilárd a teteje, a 40 g darált mogyorót keverd ki az édesítős pici vízzel, és a csipet sóval (ettől lesz jó íze) úgy, hogy annyira legyen folyós, hogy a torta tetejére lehessen kenni.

A végén még megszórtam durvára darált mogyoróval…. és csuda finom lett:)

 

Tápanyagtartalma 1 szeletnek( 8 szeletre osztva):

Energia: 130 Kcal

F:9,3 g

Ch: 4,7 g

Zs:8 g

mogyorós sajttorta2

 

Ezentúl itt találod a legújabbak receptjeimet : https://lowcarblab.cafeblog.hu/

Sajtkrémes karfiolpüré, répaágyon sült csirkecombbal

sajtkrémes karfiolpüré

 

Hagyománytisztelő lányként a vasárnapi ebédek még úgy is fontosak maradtak a számomra, hogy legtöbbször a vasárnap dél valamelyik belvárosi kávézóban talál egy könyvvel, vagy egy sportújsággal. De valahogy ebédre csak haza eszik a fene.  Mivel a hagyományos, nagyanyám féle vasárnapi étkek nem túl alakbarátok, de mégis jól esik egy kis házias íz, hát megpróbáltam a rántott hús, krumplipüré kombót fitneszesre konvertálni. Az eredmény egészen meggyőző (azért a Robuchon féle Michelin csillagos krumplipürét, amit Párizsban ettem, minden nap visszasírom :D).

 

Hozzávalók 2 személyre:

Karfiolpüré:

300 gr karfiol

3 ek light sajtkrém

babérlevél, só, bors

 

Csirke:

4 db kisebb csirke felsőcomb

4 db répa

1 nagy fej hagyma

2 ek kókuszolaj

só,bors,kömény,pirospaprika, bio vegeta

1 ek worchester szósz

2 dl víz

 

A karfiolt feltesszük főni a fűszerekkel. A csirkecombokat lebőrözzük, zsírtalanítjuk. Alaposan belemasszírozzuk a combokba a bio vegetát, hogy érezze a törődést. A répát, és a hagymát felkockázzuk. Egy jénai aljára 2 ek kókuszolajat öntünk, beleszórjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, mehet a worchester szósz is, és a 2 dl víz. Erre jöhetnek a combok. Jénai lefed, majd 200 fokos sütőben pároljuk vagy fél órát. Utána levesszük róla a jénai tetejét, kicsit meglocsolgatjuk a pecsenyelével a húst, átkavarjuk a zöldséget, majd vagy 20 perce visszarakjuk, hogy színt kapjanak (megforgatni sem bűn őket). A karfiolt leszűrjük, pürésítjük, hozzákeverjük a sajtkrémet.

Igazából ennyi az egész, elronthatatlan, és nagyon finom. Nem azt mondom, hogy megjelenik felette egy nagymama szelleme, de lelkifurcsi mentes vasárnapi ebédnek kiváló.

 

Sütőtökös kesudiós csirke

sütőtökös kesudiós csirke

Végre egy nem desszert! Kicsit eltolódtak a posztjaink a desszertek irányába, ebből is látszik, hogy hosszú éveken keresztül mit nyomtunk el magunkban :). De most jöjjön egy igazi őszi recept, szutykos, esős napokon szépen felmelegít, csupa egészség.

 

Hozzávalók 2-3 személyre:

300 gr sütőtök

300 gr zöld ceruzabab (én mirelitet használtam)

300 gramm csirkemell

80 gramm kesudió

2 ek light szójaszósz

3 ek kókusztej

3 ek mogyoróolaj (persze működik oliva vagy napraforgó olajjal is)

Egzotikus fűszerkeverék ( legyen benne gyömbér, chili, kurkuma…ilyesmi)

Só, bors (a szójaszósz ugye már sós, szóval sót csak akkor adagoljunk a végén, ha szükséges).

 

Elkészítés:

A csirkét és a sütőtököt felkockázzuk. Egy serpenyőt felhevítünk az olaj, és a szójaszósz keverékével. A csirkekockákat kicsit előpirítjuk, majd hozzáadjuk a sütőtököt. Fűszerezzük, majd néhány evőkanál vízzel puhára pároljuk. Hozzáadjuk a babot, és a kesudiót, készre főzzük. A végén hozzáadjuk a kókusztejet (ha valaki szotyisabban szereti, adhat hozzá többet is) Tádddááááámmm ennyi. Ha esetleg köretet hiányolna valaki, akkor barna rizzsel ajánlom, de az értelemszerűen megnöveli a szénhidrát tartalmát az ételnek.

 

Tápanyag tartalom / adag:

Energia: 350 Kcal

Fehérje: 22 gr

CH: 17 gr

Zsír: 10 gr

 

Hétvégi villá/m/s/reggeli

fotó 2 (15)

 

Mióta így megháziasszonyosodtam egész rászoktam a piacozásra is…. tervezem egy cekker (..gurulós szatyor) beszerzését, mert az egyre sűrűbb cipekedéstől már a hajam égnek áll, de még nem találtam megfelelőt… nem véletlen, kissé vénlányos a dizájn:)

Elővigyázatosságból viszont gyorsan összedobtam egy villám reggelit, mert abból a fajtából való vagyok, aki ha éhes, rettentő agresszívvá, elviselhetetlenül türelmetlenné és hisztissé válik… pláne 20 kg szatyorral megrakva. Ilyenkor, mint egy viseltes zombi, kúszok fel a 4-re és áldom a sorsot, hogy a piac csak két sarokra van tőlünk…

Szeretem ezeket a palacsintákat, mert lehet édesen, sósan is készíteni, pikkpakk megvan, és annak ellenére, hogy nagyon laktató, alacsony a kalóriaértéke. A legjobb kombó:)

 

Hozzávalók:

1 egész tojás

1 tojás fehérje

1 tk útifű maghéj por

10 g kókuszliszt

5 g szójafehérje izolátum (vagy bármilyen más fehérje por)

fél vanília rúd kikaparva

édesítő pici só

 

Töltelékhez:

50 g laktózmentes túró (vagy sima)

5 g kókuszreszelék

pár csepp citromlé (kihagyható, de kicsit így pikánsabb)

édesítő

fotó 4 (18)

 

Tápanyag tartalma összesen:

Energia: 229 Kcal

F: 23 g

Ch: 5,5 g

Zs: 12, 4 g

 

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLC. oldalra!