Imádom az idei telet:)… főleg, hogy saaaajnos érdeklődés hiányában elmaradt. Nincs nagy bajom ezzel a kontinentális éghajlattal, csak annyi, hogy borzasztómód rühellem a hideget, utálok hóembernek öltözni, utálom a latyakot, hogy nappal is sötét van… és azt, hogy ilyenkor tutira felszedek egy-két kilót, amit ilyenkor tutira nem bírok lerobbantani magamról, egészen addig, míg ki nem süt a tavaszi nap. Na szóval egyáltalán nem érint rosszul, hogy ez most nagyjából elmaradt, és lelkesít, hogy máris rá bírom venni magam a bikini-szezon váró diétára. Mert elhatároztam, hogy ha már eddig nem volt, most, közel a 30-hoz csakazértis kockahasam lesz a nyáreleji szülinapomra. (Ha az lesz, esküszöm lefotózom és postolom:))…bár rám ez annyira nem jellemző.)
Az étrendem nagyjából a tojásfehérje, csirkehús, tonhal, zöldség kombóból áll, és végre valahára teljesen le bírtam állni a tejtermékekről, úgyhogy egész büszke vagyok magamra. Az egyetlen, amivel nem bírok, az az “édesség/ édes íz”vágy, ami miatt a falat kaparnám már két hete… de nem:) Mert felfedeztem ezt a palacsintareceptet, ami akár minden napba belefér , mivel abszolút semmi nincs benne, csak fehérje… és annyira finoooom!!
A recept:
4-5 db tojásfehérje felverve
20 g fehérjepor (ízesített, vagy natúr)
10 g zabkorpa
édesítő
fahéj
A felvert tojáshabba kis fokozaton belekeverem a többi hozzávalót, és kisütöm palacsinta sütőbe…ennyi:)
Én almát reszeltem rá, ami megdobja a CH tartalmát, de ennyi simán belefér.
A palacsinta tápanyagtartalma ( az egész adagé, ami a fotón látható):
Energia: 164 Kcal
F: 31 g
CH: 6,2 g
ZS: 0,2 g
Igazi gyúrós cucc… megyek is edzeni:)
Ezentúl itt találod a legújabbak receptjeimet : https://lowcarblab.cafeblog.hu/