Gasztrofitnesz in the ROOM

Fehérje palacsinta

fehérje palacsinta3

Imádom az idei telet:)… főleg, hogy saaaajnos érdeklődés hiányában elmaradt. Nincs nagy bajom ezzel a kontinentális éghajlattal, csak annyi, hogy borzasztómód rühellem a hideget, utálok hóembernek öltözni, utálom a latyakot, hogy nappal is sötét van… és azt, hogy ilyenkor tutira felszedek  egy-két kilót, amit ilyenkor tutira nem bírok lerobbantani magamról, egészen addig, míg ki nem süt a tavaszi nap. Na szóval egyáltalán nem érint rosszul, hogy ez most nagyjából elmaradt, és lelkesít, hogy máris rá bírom venni magam a bikini-szezon váró diétára. Mert elhatároztam, hogy ha már eddig nem volt, most, közel a 30-hoz csakazértis kockahasam lesz a nyáreleji szülinapomra. (Ha az lesz, esküszöm lefotózom és postolom:))…bár rám ez annyira nem jellemző.)

Az étrendem nagyjából a tojásfehérje, csirkehús, tonhal, zöldség kombóból áll, és végre valahára teljesen le bírtam állni a tejtermékekről, úgyhogy egész büszke vagyok magamra. Az egyetlen, amivel nem bírok, az az “édesség/ édes íz”vágy, ami miatt a falat kaparnám már két hete… de nem:) Mert felfedeztem ezt a palacsintareceptet, ami akár minden napba belefér , mivel abszolút semmi nincs benne, csak fehérje… és annyira finoooom!!

A recept:

4-5 db tojásfehérje felverve

20 g fehérjepor (ízesített, vagy natúr)

10 g zabkorpa

édesítő

fahéj

A felvert tojáshabba kis fokozaton belekeverem a többi hozzávalót, és kisütöm palacsinta sütőbe…ennyi:)

Én almát reszeltem rá, ami megdobja a CH tartalmát, de ennyi simán belefér.

A palacsinta tápanyagtartalma ( az egész adagé, ami a fotón látható):

Energia: 164 Kcal

F: 31 g

CH: 6,2 g

ZS: 0,2 g

Igazi gyúrós cucc… megyek is edzeni:)

Ezentúl itt találod a legújabbak receptjeimet : https://lowcarblab.cafeblog.hu/

"Isler" fitneszesen:))

protein isler1

Szép kis lemaradásban vagyok…ammindenit… :/

Na de újra itt, és egy nagyon jó kis receptet találtam, amit muszáj volt elkészítenem. Szóval az ötlet nem saját, de a feltaláló bátorsága, hogy még ebbe is belevágott a’la fitnesz, nekem is új lendületet adott… szóval reszkessetek überbűnbeejtő- sütemények, mert mind megreformállak titeket.

Hozzávalók:

100 g barnarizs liszt

20 g kókuszliszt (diólisztet írt eredetileg, de azt seholsem leltem… lehet darált dióval is helyettesíteni, de nekem az se volt most)

50 g vaníliás proteinpor (a szokásos szójafehérje izolátum, vagy tejsavó fehérje vanília kivonattal spékelve,  vagy vaníliás fehérjepor)

40 g zsírszegény krémtúró

2 M-es tojás

édesítő

cukormentes lekvár+ hogy ne folyjon ki a kekszből kevertem bele útifűmaghéjport, de ha nem folyós a lekvár, akkor ez nem is kell

a csokimázhoz 20 g kókuszzsír + 20 g zsírszegény kakaópor + édesítő


Elkészítése:

Minden összetevőt kikutyultam, és a tésztából gombócokat formáztam (16 db-ot). Muffin sütő formába nyomkodtam őket, mert így meg lehet spórolni a nyújtás és korong szaggatás műveletet, ami így sokkal egyszerűbb, gyorsabb és stresszmentesebb megoldás. 180 fokon előmelegített sütőben kisütöttem őket, megvártam míg kihűltek, és párba állítottam, összeragasztottam a korongokat a lekvárral. Így 8 db lett belőle.

A kókuszzsírt megolvasztottam, kikevertem a kakaóval és az édesítővel, és megkentem a kekszek tetejét.

Egyet rögtön megettem, a többit hűtőbe tettem, hogy megkeményedjen a csokimáz  rajtuk:)

protein isler2

Tápanyagtartalma 1 db-nak ( a lekvárt leszámítva):

Energia: 116 Kcal

Fehérje: 8,3 g

Szénhidrát: 10,6 g

Zsír: 3,85 g

Ezentúl itt találod a legújabbak receptjeimet : https://lowcarblab.cafeblog.hu/

Paradicsomos bazsalikomos fitnesz húsgolyó

paradicsomos húsgolyó

Rajongok az olaszos ízekért, bár szerencsére pizza nélkül bármeddig tudok létezni, azért a tészták nagyon tudnak hiányozni, mert maximum évente egyszer-kétszer kerülnek a tányéromra. Ez a húsgolyó viszont büntetlenül ehető (persze spagetti nélkül…nanááá), igazi kincs tud lenni, ha az ember lánya már a natúr csirkemell látványától is sikítófrászt kap.

Ez persze az én húsgolyó verzióm, de ha Alessandro (a Del Piero) elvenne feleségül, biztosan nem ezt (vagy nem ebben a formában) tenném  az asztalra a toszkán villánk luxus konyhájában (jóvanna.álmodozni lehet nem?!). De így edzés után tökéletes lesz! Amúgy családi vacsorának is kiváló, de kölykök egyenek hozzá spagettit, had élvezzék azt a pár évet amíg büntetlenül ehetnek.

Örök diétázó anyuknak a zöldség spagetti szuper köret (én enélkül eszem).

 

Hozzávalók:

500 gr zsírszegény darált marhahús

1 fej hagyma

1 felvert tojás

só, bors

1 ek worchester szósz (ha ez nincs, akkor mustár)

némi olivaolaj a tepsi kikenéséhez

 

A szószhoz

0,5 liter paradicsomsűrítmény

Némi víz, ha túl sűrű lenne

2 ek light natúr krémsajt

2 ek szárított bazsalikom (a főzés végén, tálaláskor mehet bele friss is)

1 kk kakukkfű

1 babérlevél

1 gerezd aprított fokhagyma

só,bors

 

Opcionális: parmezánsajt forgácsok tálaláshoz

 

A hagymát felaprítjuk, egy serpenyőben megpirítjuk. Alaposan összekeverjük a darált hússal, majd a többi hozzávalóval. Golflabdánál egy kicsit kisebb golyókat formázunk. Egy tepsit alufóliával kibélelünk, kikenjük olivaolajjal, elrendezzük rajta a húsgolyókat. 200 fokos sütőben 10 percig előpirítjuk(egyébként ez a lépcső elhagyható, de szerintem jót tesz a hús ízének egy kis pirítás). Közben a paradicsomszószt fűszerezzük, összekeverjük a többi hozzávalóval, lassú tűzön felforraljuk. Az elősütött húsgolyókat áttesszük a szószba (ha a tepsiben van maradék húslé, vagy pirult rész, azt is kanalazzuk ki a paradicsomszószba), és lassú tűzön további 20-30 percig forraljuk.

Tálaláskor friss bazsalikom, illetve parmezánsajt igen jót tesz neki!

 

Tápanyagtartalom:

Húsgolyó / db: 90 kcal, 0 gr szénhidrát, 6 gr zsír, 8 gr fehérje  //

Paradicsomszósz / dl : 36 kcal, 7 gr szénhidrát, 1 gr zsír, 1 gr fehérje



ApplePie-Cheesecake

almápite sajttorta

Fúúú, mikor elkezdtem a sütés-blogolás projektet, azon izgultam, hogy lesz-e elég időm mindig friss recepteket kipróbálni, de a vége az lett, hogy sokkal gyorsabban készülnek a sütik, mint ahogy le tudnám ide írni őket, így van néhány elmaradásom.

Az első ez az almás pités-sajttorta, amit egy különleges alkalomra rittyentettem. Bogival nemrég szerveztünk egy Room-os vacsit a vendégeinknek, hogy bebizonyítsuk, nem csak a szánk jár, hanem valóban ehetőek a lefitneszesített alkotásaink. Ő főzött, én sütöttem, ahogy ez általában is lenni szokott. Nem mondom, volt tétje a dolognak, mert igazán kellemetlen lett volna, ha felsülök a desszerttel, így tutira szerettem volna menni. Egyrészt egyszerű édességet akartam készíteni, nehogy elrontsam (volt rá esély, lássuk be), másrészt olyat, amit mindenki szeret.  A sajttortával nem lehet nagyot hibázni… na és az almás pitével?  Ismer valaki olyat, akinek az ismerőse ismer valakit, aki már találkozott olyannal, aki ezt a kettőt nem szereti? Biztos, hogy nem:)…úgyhogy vegyítettem a kettőt, így duplázva az esélyem, hogy a vendégek nem menekülnek el a vacsoraasztaltól.

Asszem egyébként sikerült, mert már alig várják a receptet. Úgyhogy íme:

 

Hozzávalók:

alap:

40 g darált sótlan mogyoró (vagy mandula)

45 g kókuszliszt

édesítő pici forró vízben feloldva

pici almalé (annyi, hogy ezeket összekeverve a tortaalap aljába lehessen nyomkodni a masszát)

 

krém:

340 g görög joghurt

50 g Tolle zsírszegény sajtkrém

108 ml tojásfehérje

vanília kikaparva vagy aroma

fahéj

édesítő feloldva

 

a tetejére:

3 közepes alma

zselatin

édesítő

pici citromlé

 

almápite sajttorta 2

Elkészítése:

Az alap hozzávalóit összekeverjük, és a tortaforma aljába nyomkodjuk. Megsüthetjük, de hagyhatjuk így is.

A krémhez robotgéppel összekeverjük az alapanyagokat, és a tésztára öntjük, majd 170 fokon 35-40 percig sütjük. Figyeljük, hogy nehogy nagyon kiszáradjon, mert akkor a tuti, ha belül rezgős marad.

Mikor megsült, hagyjuk hűlni, később hűtőbe is rakhatjuk.

Addig pucoljuk meg az almákat, az egyiket pürésítsük le, adjunk hozzá kb 1 -1,5 dl vizet, és a zselatinnal, édesítővel és egy kicsi citromlével főzzük fel (mehet bele fahéj is).

A másik két almát daraboljuk kis kockákra.

Ha megszilárdult a sajttortánk, akkor szórjuk meg az almadarabokkal, óvatosan öntsük rá a zselét, és hagyjuk hűlni.

 

Tápanyagtartalma 1 szeletnek (12 részre osztva):

Energia: 92,4 Kcal

F: 5 g

Ch: 7,2 g

Zs: 5,1 g

 

Low carb málnás clafoutis

clafoutis

 

 

Történt egyszer pár évvel ezelőtt, hogy kaptam a kedvenc nővéremtől ajándékba egy nagyszerű receptes könyvet tele csokis sütikkel. Nahh, abban volt egy calfoutis (ejtsd:klafuti) recept. Ez az a fajta francia eredetű édesség, amit elfogyasztva olyan bűntudatod lesz, mint ha kisiskolásokat rabolnál el, váltságdíjat követelve a kisnyugdíjas nagymamájuktól. Az eredeti recept ugyanis rengeteg, zsíros tejszínt ír elő, olvasztott csokoládéval, és persze jó adag cukorral. Ezt még csak leírni is hizlal. Akkoriban azonban nagyon belelkesedtem, mert pofon egyszerű recept, sok emberre is elkészíthető, látványos. Aztán ahogy az lenni szokott a hirtelen felkapott receptjeimmel, egy idő után teljesen feledésbe merült. Majd október elején a párizsi reptér egyik remek kávézójában volt szerencsém ismét hozzá, és a függőség újra kezdődött…volna, ha nem lennék megint nagyon sarkos és szigorú a táplálkozásommal kapcsolatban. Nem maradt hát más hátra, mint ezt is fitneszesíteni. Azt hittem, hogy a tejszín, és a belga 70%-os csokoládé hiánya nagyobb kárt fog tenni az ízélményben, de tesztelőim kóstolás után kárörvendően kérdezték meg, hogy feladtam-e a fitnesz mániám, hogy ilyen bűnös ételeket teszek eléjük, tehát nem tűnt fel nekik a trükk. MUHAHAHAHA, ennél ártatlanabb recept bizony kevés létezik.

 

Hozzávalók:

4 tojás

2 ek kókuszliszt

Édesítőszer (én folyékonyt használok)

150 gr zsírszegény natúr joghurt

4 ek zsírszegény kakaópor

2 ek csokis egg protein por (elhagyható, de akkor kicsit több kakaópor fog bele kelleni)

Egy nagy bögre fagyasztott málna

 

A tojást krémes fehérre keverjük az édesítővel. A málna kivételével hozzákeverjük a többi hozzávalót. Egy jénait (vagy más hőálló edényt) kivajazunk (olajozunk), és belekanalazzuk a masszát. A tetejére szórjuk a málnát (picit bele is lehet nyomkodni). Egy nagyobb tepsibe beletesszük a jénait, és a felééig megtöltjük vízzel. Ezért kell, hogy nagyjából egyenletesen süljön a massza, és „ragacsos” brownie szerű maradjon az állaga. Előmelegített sütőben, 160 fokon kb 20-25 perc alatt van kész. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki, hanem „pudingos” maradjon. Melegen, cukormentes vanília fagyival a legfinomabb. Ja és működik más gyümölccsel is…

 

Tápanyagtartalom / adag: 152 kcal, 5 gr zsír, 17 gr szénhidrát, 15 gr fehérje

 

LowCarb túrógombóc almazselével

low carb túúrógombóc

 

 

Anno, mikor még elveszett voltam a konyhában (már ollllyan rég volt, nem is emlékszem…kb fél éve se:)…) és ezért időszakonként rendeltem a napi betevőm (persze mindig valami diétás fajtából), az egyik kedvencem a zabpelyhes túrógombóc volt. Ideje volt, hogy ezt is megreformáljam saját “elveim” szerint és egy még ennél is alacsonyabb szénhidráttartalmú verziót kísérletezzek ki. A kísérletezés szó ebben az esetben többszörösen megállja a helyét, ugyanis 3 menetes volt a meccs, mire végre olyan lett a végeredmény, amilyet szerettem volna. A nap végére meg gombóc-mérgezést kaptam…:)

 

Hozzávalók:

160 g laktózmentes túró (vagy sima, zsírszegény)

15 g szójafehérje izolátum (vagy bármilyen másfajta)

15 g kókuszliszt

1 egész tojás

1 tk útifű maghéj

édesítő

csipet só

 

Elkészítése:

Összekeverem a hozzávalókat, kézzel jól összegyurmázom. Eztán vizes kézzel kis gombócokat gyúrok, én 12-t csináltam, így kicsit nagyobbak lettek, mint egy Raffaello, de lehet nagyobbat is csinálni. Én a sok kísérletezés miatt nem bíztam a véletlenre, így a párolómba főztem meg őket gőzben, de vízben is ki lehet, ahogy az eredetit. Arra kell vigyázni, hogy miután kiszedtük őket a vízből, hagyjuk hűlni a gömböcöket, és csak utána egzecíroztassuk, mert ilyenkor nagyon puhák, pár perc múlva viszont összeállnak masszív kis golyókká.

 

Tápanyagtartalma egy adagnak (én két adagra osztottam):

laktózmentes túróból (ebből sajna nincs zsírszegény):

Energia: 205 Kcal

F: 24,5 g

Ch: 4 g

Zs: 9,45 g

 

zsírszegény túróból:

Energia: 153 Kcal

F: 23 g

Ch: 4,7 g

Zs: 4 g

 

 

Én reszelt almából, édesítővel, kis fahéjjal  és zselatinnal almazselét készítettem rá, de lehet pl. joghurttal, vagy vaníliás fehérjeporból kis vízzel kikevert öntettel is enni…vagy mással;)

 

Ezentúl itt találod a legújabbak receptjeimet : https://lowcarblab.cafeblog.hu/

 

 

INGYENES ELŐADÁS! Feketén-fehéren az elbaltázott diétákról...

 …avagy INGYENES INTERAKTÍV ELŐADÁS A TÁPLÁLKOZÁSRÓL  Budapest egyetlen lakás-fitneszében, a ROOM-ban!

 

c322e970f5d6a125746f872e96444ee9

 

Napjainkban ömlik ránk a sok jó tanács, és bomba biztos diétatipp a médiából. Ilyenkor fergeteges elánnal vetjük bele magunkat az egyikbe, erősen bízva benne, hogy na, most aztán megváltjuk a világot, és két hét múlva már Gisele Bündchenként riszálunk majd a tükör előtt (vagy a 300-ból Gerard Butler testével feszítünk az edzőteremben), kezünkbe akad egy újabb magazin, ami meg homlokegyenest mást ír… ki érti ezt? Nem csoda, hogy senki, hiszen sajnos az egészséges táplálkozás még nem érettségi-tétel. Az óriási hatásvadász információ áradatból pedig ember legyen a talpán (vagy dietetikus), aki kiszűrni a valós állításokat. Pedig nem olyan nagy varázslat a helyes étkezés, ha az alapokat értjük meg… és többet senki fia át nem ver minket a csoki, fagyi vagy párizsi diétával. Hát akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba!

 

f93d0ce041a1daeb057ebf91310d70f1

 

GYERE EL,

ha szeretnél változtatni az életmódodon, és végre megérteni a diétás/vagy egészséges táplálkozás alapjait

ha rengeteg időt öltél már az edzésbe , de az eredmény elmarad a lelkesedésedtől (és gyanúd van rá, hogy az étkezésedben van a hiba)

ha érdekel a táplálék kiegészítés (vitaminok, ásványi anyagok,fehérje készítmények, stb.), de kevés az információd, vagy esetleg tartasz tőlük

ha biztos tippeket szeretnél a fogyókúrádhoz

ha épp az ellenkezőjét szeretnéd, nagyobb izomtömeget, sportosabb testalkatot

ha tele vagy kérdéssel, és végre feltennéd őket valakinek, aki a tények kozmetikázása nélkül válaszol

és ha kíváncsi, milyen egy lakás-fitnesz légköre, miért más, mint egy edzőterem

és szívesen kóstolnál LowCarb-LowFat- HighProtein finomságainkból, amit innen, blogunk, a Gasztrofitnesz repertoárjából állítunk majd össze:)

 

Ha érdekel, az előadás jelentkezz be Facebook oldalunkon

a neved, telefonszámod, és az időpont megjelölésével, amin részt szeretnél venni!

 

IDŐPONTOK:

2013. november 8., péntek 18:00

2013. november 15., péntek 18:00

Parmezán bundában sült csirkemell spenót mártogatóssal

parmezános csirke

Úgy tűnik, vasárnaponként nosztalgikus hangulatba kerülök, és ebédidőben kijön belőlem a falvédőre hímezhető minta háziasszony. Ilyenkor még magamhoz képest is képes vagyok túlzásokba esni ami menüt illeti. Ma ez csak annyiban lett igaz, hogy amolyan rántott húsos hangulatba kerültem, de egyrészt utálom az olajszagot, meg mindent ami rántott, másrészt egy 6 kg zsírtól megszabadulni szándékozó fitnesz edzőnek ilyen át sem futhat az agyán. Jöhet a B verzió, avagy a rántott hús forradalma. Forgattam, ízlelgettem magamban a klasszikus receptet, elhagytam a lisztet, bő olajat, és ez lett belőle:

 

Hozzávalók 2 főre:

Csirke:

300 gr csirkemell

2 ek 10%-os főzőtejszín

2 tojás

30 gr finomra őrölt zabpehely

30 gr reszelt parmezán

1 ek szárított bazsalikom

2 ek csrike zöldfűszerkeverék (nekem olyan van, amiben se tartósító, se cukor, semmi flanc nincsen)

2 ek kókuszzsír

 

Spenót mártogató:

300 gr mirelit spenót

1 dl főzőtejszín

2 ek finomra őrölt zabpehely

3 gerezd fokhagyma

só, bors

 

Elkészítés:

A mirelit spenótot egy lábosban felolvasztjuk, mehet hozzá a tejszínnel elkevert zabpehely, és a fűszerek. Összeforraljuk.

A csirkemelleket nagyobbacska nuggets formára vagdossuk.

Az őrölt zabpelyhet, a szárított bazsalikomot, a parmezánt, és a fűszerkeveréket egy tálkában összekeverjük. Egy másik tálkában a tojásokat, és a tejszínt keverjük össze. Egy tepsit kikenünk a kókuszolajjal. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A csirkefalatokat először a zabpelyhes cuccba, majd a tojásos löttybe, majd ismét a zabpelyhes cuccba mártjuk, és a tepsibe helyezzük őket. Betesszük a sütőbe, és mindkét oldalát kb 8-8 percig sütjük.

 

Tápérték / adag:

Csirke: 190 kcal, 25 gr fehérje, 5 gr szénhidrát, 10 gr zsír

Spenót: 120 kcal, 5 gr fehérje, 10 gr szénhidrát, 6,5 gr zsír

 

Marcipános protein flan

Mandulás flan2

Nagyon kevés hozzávaló, nagyon egyszerű, nagyon finom, nagyon fitnesz és ahogy ezt leírom, már kész is, tehát nagyon gyors….ennyi!;)

Hozzávalók:

30 g szójafehérje ( vagy bármilyen más fehérjepor…. Hímneműnek például sütis whey proteinje van..legközelebb nyúlok tőle, és abból csinálom:)…)

10 g zselatin

mandula (marcipán:)) ) aroma

mandulareszelék

édesítő

Elkészítés:

Kb. 2-2,5 dl víz (annyi, hogy a két csészébe, amibe szándékozom a “pudingot” majd tölteni, úgy kb. 3/4-ig töltök vizet), ebből veszek egy fél dl-t kb., és abban feloldom a zselatint. A maradék vízben kikeverem a fehérjét, és pici forró vízben feloldott édesítőt, és az aromát. Ha kész a zselatin, beletöltöm azt is, és jól kikeverem, csomómentesre. Ha már most elég sűrű, akkor megszórom a tetejét a mandulával, ha nem, akkor kis időre hűtőbe rakom, és utána szórom csak meg, miután megszilárdult. Hűtőbe vele, és kész!

Mandulás flan3

Tápanyagtartalma ( 2 csésze lesz belőle):

1 csésze

Energia: 105 Kcal

F: 19 g

Ch: 0,5 g !!!!!

Zs: 2,75 g

Challenge-program

challenge7

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLC. oldalra!