A múlt hétvégén végre otthon voltunk anyukáméknál… alig vártam: tavasz, kert, sunshine:))…. aham: orkán erejű szél, fagyáspont, sötét:((
Úgyhogy bent kellett valami szívderítő dolgot találnom, és lám, meg is lett. Apukám(!!) piskótatekercset sütött…hát milyen cuki már:)) Persze egy falatot sem ettem, de egyre inkább fúrta az oldalam, hogy bár ezzel a recepttel még nem futottam eddig össze sehol, de biztos meg lehet csinálni fitnesz kompatibilisre is ezt a sütit. Végülis alig kell hozzá valami. Úgyhogy most hétvégén belecsaptam, és míg főtt a pacal Húsevőnek, sikerre vittem a kísérletet.
Fitnesz változat hozzávalók( dupla adag- 16 szelet):
8 db tojás
60 g fehérje por
2 ek cukrozatlan kakaópor
édesítő ízlés szerint
A töltelékbe:
2 közepes alma
útifűmaghéjpor (opcionális)
fahéj
A fitnesz változat tápanyagtartalma(1 szelet):
Energia: 74 Kcal
F: 6,25 g
Ch: 4,3 g
Zs: 3,5 g
Elkészítése:
A tojásfehérjéket jó kemény habbá verem, közben már hozzáadom a forró vízben feloldott édesítőt, és egy pici sót (állítólag ettől keményebb lesz a hab..)
A sárgájákat is “fehéredésig” keverem a géppel, belekeverem a fehérjehab felét, majd hozzáadom a száraz hozzávalókat és kikutyulom. A végén a maradék habot már óvatosan keverem össze a cuccal, hogy a hab ne törjön össze nagyon.
Tepsibe, sütőpapírra öntöm és kb. 10 perc alatt megsütöm.
Amíg sül, az almát lereszelem, ha kell édesítem, hozzáadom a fahéjat, és ha van, egy-két kiskanál útifű maghéjport is (ettől kicsit sűrűbb lesz, és tuti nem folyik ki majd).
Ha a tészta kihűlt, leszedem a zsírpapírról és egy tiszta konyharuhára rakom. Itt kenem meg az almapürével és a konyharuha segítségével óvatosan feltekerem. Ha összeállt, 16 szeletre osztom.
Összehasonlításképp leírom a hagyományos recept hozzávalóit és tápanyagtartalmát:)
Az hagyományos recept (dupla adag- 16 szelet):
8 tojás
24 dkg cukor
24 dkg liszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
lekvár
..és tápanyagtartalom(1 szelet):
Energia: 190 Kcal
F: 5,25 g
Ch: 34 g
Zs: 3,4 g
Ezentúl itt találod a legújabbak receptjeimet : https://lowcarblab.cafeblog.hu/