Gasztrofitnesz in the ROOM

Közkívánatra - Fitness Cheesecake

Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg zabpehely
Víz
Kevés fahéj, édesítőszer
A krémhez:
500 gramm zsírszegény túró
500 gramm zsírszegény krémsajt
1 citrom (reszelt héja+leve)
4 tojás
Édesítőszer
1 vaníliarúd kikapart belseje
2 kk sütőpor
20 gramm vaníliás proteinpor (nem fitneszeseknek főzős vaníliás pudingpor)
3 ek low carb liszt
Eperöntet:
0,5 kg fagyasztott eper
1 kk citromlé
Édesítőszer
Elkészítés:
A zabpehelyből jó sűrű zabkását főzünk. Ezt egy 28 cm-es, kiolajozott tortaforma aljára lapogatjuk. Megvárjuk míg kihűl, majd forró sütőben picit elősütjük, hogy leheletnyit megbarnuljon.
A krémhez villával felverjük a tojásokat (nem kell habosra, csak legyen egynemű. Összekeverjük a hozzávalókat. Kb 160 fokon sütjük úgy egy órát (érdemes alufóliával lefedni, hogy ne égjen meg a teteje). Akkor a legjobb, ha áll egy éjszakát a hűtőben.
Az eperöntet szimplán csak össze kell főzni, majd turmixolni. Különálló öntetként is lehet tálalni, vagy a még nyers tésztába csöpögtetni belőle, és azzal megsütni. vagy is is 🙂

Fitnesz pizza tonhal feltéttel

 
 
Hozzávalók (1 személyre):
10 dkg karfiol
1 tojás
1 ek low carb liszt (működik simával, de ha már fitnesz, legalább teljes kiörlésű legyen)
1 kk sütőpor, só, bors
Nem fogyózók reszelhetnek a tésztába némi sajtot.
Tonhalas feltét:
1 db natúr tonhal konzerv
3 ek paradicsom püré, 1 kk oliva olaj (extra szűz)
bazsalikom, oregano, só, bors
Light mozzarella
Elkészítés:
A karfiolt jó puhára főzzük sós vízben. Leszűrjük, majd villával alaposan összetörjük. Megvárjuk míg kihűl (különben összekapná a tojást). A tojást villával kissé felverjük, sózzuk, borsozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Az összes hozzávalót összekutyuljuk. Egy sütőpapíron ceruzával körberajzolunk egy kerek kistányért. Megfordítjuk a sütőpapírt (hogy a ceruzás része legyen alul). Ráhalmozzuk a karfiol tésztát. Sütőben világos arany barnára elősütjük. Óvatosan megfordítjuk, hogy az alja kerüljön felülre.
A tonhalat összekeverjük a többi hozzávalóval (kivéve a mozzarellát), ráhalmozzuk a karfiol alapra, tetejére mehet a sajt…
Grill fokozatra visszatesszük (óvatosan, mert könnyen megég, és lényegében már csak a sajt kell ráolvadjon).

A feltét nyilván akármilyen variációban működik 🙂

Fitnesz császármorzsa, joghurttal, friss áfonyával

Hozzávalók ( 1 személyre):
 
1 tojás
2 ek zabpehely
2 ek low carb liszt
1 ek protein por (Scietec Isobest – de nem fitneszeseknek ez teljesen elhagyható)
Édesítőszer (kinek mi…)
2 ek tej
Öntethez:
 
Friss áfonya (mirelittel is működik)
1 dl zsírmentes natúr joghurt
Édesítőszer, némi fahéj
Elkeverjük a hozzávalókat. Egy serpenyőt vékonyan kiolajozunk. Kiterítjük benne a tésztát, és nagyon kis lángon addig sütjük, amíg picit megszilárdul (vigyázat, könnyen megég!). Megpróbáljuk megfordítani. Ha nem megy, akkor vágjuk négybe, és úgy fordítsuk meg. Így is süssük egy keveset, aztán egy spatulával essünk neki, és „szaggassunk” belőle kis galuska szerűségeket. Majd ezeket pirítsuk tovább.
A joghurtot is elkeverjük a hozzávalókkal. Tányérra halmozzuk a morzsát, majd megöntözzük a joghurtos szutyival.
Tádddááámmm 🙂

Ananászos proteines túrókuglóf

Hozzávalók:
4 tojás
5 ek kókuszreszelék
500 gr zsírszegény túró
4 karika (cukrozatlan) ananász apróra vágva (ha konzerv, akkor jól lecsepegtetve)
20 gr protein por (vaníliás)
4 ek gluténmentes vaníliás pudingpor
3 ek zsírszegény natúr joghurt
3 kk sütőpor
Édesítőszer
A tojásokat enyhén felverjük, majd a többi hozzávalót is nemes egyszerűséggel hozzákeverjük. Szilikonformában (kuglóf, őzgerinc, tortaforma)160 fokon, kb. 50-60 perc alatt sül meg. Kihűlve lehet normálisan szeletelni, ideális esetben álljon egy éjszakát hűtőben.
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLC. oldalra!