Gasztrofitnesz in the ROOM

Fehérje palacsinta

fehérje palacsinta3

Imádom az idei telet:)… főleg, hogy saaaajnos érdeklődés hiányában elmaradt. Nincs nagy bajom ezzel a kontinentális éghajlattal, csak annyi, hogy borzasztómód rühellem a hideget, utálok hóembernek öltözni, utálom a latyakot, hogy nappal is sötét van… és azt, hogy ilyenkor tutira felszedek  egy-két kilót, amit ilyenkor tutira nem bírok lerobbantani magamról, egészen addig, míg ki nem süt a tavaszi nap. Na szóval egyáltalán nem érint rosszul, hogy ez most nagyjából elmaradt, és lelkesít, hogy máris rá bírom venni magam a bikini-szezon váró diétára. Mert elhatároztam, hogy ha már eddig nem volt, most, közel a 30-hoz csakazértis kockahasam lesz a nyáreleji szülinapomra. (Ha az lesz, esküszöm lefotózom és postolom:))…bár rám ez annyira nem jellemző.)

Az étrendem nagyjából a tojásfehérje, csirkehús, tonhal, zöldség kombóból áll, és végre valahára teljesen le bírtam állni a tejtermékekről, úgyhogy egész büszke vagyok magamra. Az egyetlen, amivel nem bírok, az az “édesség/ édes íz”vágy, ami miatt a falat kaparnám már két hete… de nem:) Mert felfedeztem ezt a palacsintareceptet, ami akár minden napba belefér , mivel abszolút semmi nincs benne, csak fehérje… és annyira finoooom!!

A recept:

4-5 db tojásfehérje felverve

20 g fehérjepor (ízesített, vagy natúr)

10 g zabkorpa

édesítő

fahéj

A felvert tojáshabba kis fokozaton belekeverem a többi hozzávalót, és kisütöm palacsinta sütőbe…ennyi:)

Én almát reszeltem rá, ami megdobja a CH tartalmát, de ennyi simán belefér.

A palacsinta tápanyagtartalma ( az egész adagé, ami a fotón látható):

Energia: 164 Kcal

F: 31 g

CH: 6,2 g

ZS: 0,2 g

Igazi gyúrós cucc… megyek is edzeni:)

Ezentúl itt találod a legújabbak receptjeimet : https://lowcarblab.cafeblog.hu/

Banános mákos muffin

banános muffin

 

 

 

 

Régen engem teljesen elkerült a muffin őrület, mivel a legtöbb recept dugig van cukorral, fehér liszttel, vajjal.

De most, hogy rám jött a reformláz, a muffinok sem menekülnek… reggelire pont jó is lesz:)

Íme az első recept:

 

 

Hozzávalók (6 sütihez):

1 banán

30 g kókuszliszt

20 g proteinpor

1 tojás + 1 tojásfehérje

1 ek mák

1 tk szódabikarbóna

édesítő

 

Elkészítése:

Nagyon egyszerű…A banánt kb. 1 dl vízzel elturmixolom. Összekeverem a hozzávalókat, és muffin formába öntöm, majd 170 fokon sütöm, amíg szépen megpirul a teteje.

 

Tápanyag tartalma 1 db-nak:

Energia: 73 Kcal

F: 5,3 g

Ch: 7 g

Zs: 2,5 g

 

Sütőtökös fitnesz császármorzsa szilvalekvárral

sütötökös császármorzsa

 

Ez már a harmadik császármorzsa recept a blogon, ami egyrészről azért van, mert pofon egyszerű, nagyon gyors, másrészt ezerféle verziója létezik. Illetve az én esetemben a molekuláris gasztronómia világában tett kirándulásaim során elrontott fitnesz palacsinták is császármorzsaként végzik. Így történt most is. Ki akartam kísérletezni egy megfelelő állagú sütőtökös palacsintát, de a massza serpenyőben eltöltött első egy másodpercében  láttam (évek meg a rutin ugye), hogy ebből palacsinta tutti nem, de tökéletes császármorzsa annál inkább lesz. Egyik unalmas hétvégémen készítettem néhány üveg diabetikus szilvalekvárt (édesítőszerrel, naná), mely frissen sült croissant-ért kiáltott, de hát azzal ugye nem élek, így szinte könny szökött a szemembe a lehetőségtől, hogy a császármorzsám, és a szilvalekvárom összepárosítsam. Szinte „rosszul esett”, hogy kint éppen október végi 22 fok van, és ragyogó napsütés. Sokkal inkább illene ez a fejedelmi reggeli (mert ugye Rotschildéknál reggelire is császármorzsa folyik, miután közvetlen ébredés után megettük a szarvasgombás osztrigát) egy esős, hűvös, szigorúan „aznap-nem-mozdulok-ki” reggelhez, egy kraftos tejeskávéval. Lesz trutyi időben bőven részünk, emiatt mondjuk nem aggódom.

A lekvár receptjére nem térek ki külön (főleg, hogy a drogériákban is lehet kapni xilites lekvárokat), röviden összefoglalva: tepsibe hajigáltam szilvát (mirelitből is készítettem már tél közepén, és remek lett), vanília rudat, fahéjat, édesítőszert, egy kevés vizet, és lassú tűzön, a sütőben rotyogtattam vagy két órát. Aki nagyon vigyáz a szénhidrát bevitelre, az a lekvár részt hagyja el a császármorzsáról. Amennyiben valaki reggeli után edzeni megy, annak ez egy tökéletes reggeli lekvárostul, már ami a tápanyagtartalmát illeti, mert minden makronutrienst tökéletes arányban tartalmaz. Amúgy napi nassnak annyira nem ajánlom, mert magasabb a kalória tartalma, mint a többi sütinek a blogon. De aki „csak” egészség tudatos, vagy súlytartó, annak bátran mehet. A hosszú bevezető után jöjjön végre a recept.

 

Hozzávalók (2 személyre):

2 tojás

Fél bögre kókuszliszt (ettől kicsit kókuszos lesz az íze, aki ezt nem szereti, az készítse egyéb szénhidrát szegény lisztből)

Fél bögre sütőtök püré (mehet bébiételből is, de az folyósabb, én maradék sütőben sült sütőtököt pépesítettem)

1 dl szójatej (ha a tojások nagyon picik voltak lehet, hogy többet is felvesz)

1 kk sütőpor (ettől kicsit levegősebb lesz az állaga)

1 mérőkanál (kb 20 gr) vaníliás fehérjepor (ez tökéletesesen elhagyható annak, aki nem megy utána gyúrni)

Édesítőszer

3 ek sósmogyoró (mehet natúr is, de azt tapasztaltam, hogy a sósmogyoró szépen kiemeli a sütőtök édeskés ízét)

Tálaláshoz szilvalekvár

Kókuszolaj a serpenyő kikenéséhez

 

Elkészítés:

A tojást felvertem a sütőtökkel, majd hozzáadtam a többi hozzávalót is  (a szilvalekvár és a mogyoró kivételével). Egy serpenyőt vékonyan kiolajoztam, majd lassú lángon elkezdtem sütni a puding állagú masszát. Mikor az alja már barnásra pirult, egy fa spatulával nekiestem a masszának,és össze vissza „vagdostam”, hogy kis galuskákat kapjak. Ekkor hozzáadtam a földimogyorót, és tovább pirítottam, Tálaláskor a tetejére adagoltam a szilvalekvárt.

 

Tápanyagtartalom / adag:

Energia: 300 kcal

F: 22 g

Ch: 20 g

Zs: 15 g

 

Hétvégi villá/m/s/reggeli

fotó 2 (15)

 

Mióta így megháziasszonyosodtam egész rászoktam a piacozásra is…. tervezem egy cekker (..gurulós szatyor) beszerzését, mert az egyre sűrűbb cipekedéstől már a hajam égnek áll, de még nem találtam megfelelőt… nem véletlen, kissé vénlányos a dizájn:)

Elővigyázatosságból viszont gyorsan összedobtam egy villám reggelit, mert abból a fajtából való vagyok, aki ha éhes, rettentő agresszívvá, elviselhetetlenül türelmetlenné és hisztissé válik… pláne 20 kg szatyorral megrakva. Ilyenkor, mint egy viseltes zombi, kúszok fel a 4-re és áldom a sorsot, hogy a piac csak két sarokra van tőlünk…

Szeretem ezeket a palacsintákat, mert lehet édesen, sósan is készíteni, pikkpakk megvan, és annak ellenére, hogy nagyon laktató, alacsony a kalóriaértéke. A legjobb kombó:)

 

Hozzávalók:

1 egész tojás

1 tojás fehérje

1 tk útifű maghéj por

10 g kókuszliszt

5 g szójafehérje izolátum (vagy bármilyen más fehérje por)

fél vanília rúd kikaparva

édesítő pici só

 

Töltelékhez:

50 g laktózmentes túró (vagy sima)

5 g kókuszreszelék

pár csepp citromlé (kihagyható, de kicsit így pikánsabb)

édesítő

fotó 4 (18)

 

Tápanyag tartalma összesen:

Energia: 229 Kcal

F: 23 g

Ch: 5,5 g

Zs: 12, 4 g

 

Mandulás- narancsos császármorzsa

császármorzsa

 

Gyerekkorom óta nem ettem császármorzsát… merthogy jesszus, hát az meg mennyire hizlal már: cukros, lisztes, olajos… pffff, szentségtörés, egyenesen fitneszrémálom!

Hát ezt figyeljétek!

Brutál finom! Sokkal finomabb, mint a rendes…már amennyire emlékszem… és sokkal egészségesebb, a legjobb reggeli! És azt mondtam már, hogy mennyire finom?….

 

Hozzávalók:

1 egész tojás

20 g darált mandula (kicsit darabosra, ne teljesen lisztszerűre, mert úgy picit ropogni fog, és az olllyan jó)

1 ek szójafehérje izolátum (vagy bármilyen fehérjepor)

1 ek kókuszliszt

2 ek facsart narancs

édesítő

 

Elkészítés:

Összekeverem a hozzávalókat, és serpenyőbe egyengetem. Megpirítom mindkét oldalát, nem baj, ha elszakad, mert utána úgyis galuskákra szaggatom a fakanállal, és még picit pirítom.

 

Tápanyagtartalom( én kétszerre ettem meg ezt az adagot):

Kcal: 270

F: 24,5 g

Ch: 5,9 g

Zs: 15,1 g

 

Ízesített natúr joghurttal szeretem a legjobban ( édesítő, 1 ek facsart narancs), de lehet rá rakni cukormentes lekvárt, gyümölcsöket, stb..

 

Ezentúl itt találod a legújabbak receptjeimet : https://lowcarblab.cafeblog.hu/

 

Andi aláírás

Az elmúlt hét termése

Háhá… gyorsabban sütök, mint gépelek, így egy csomó recepttel lógok még…

Melyik legyen az első?
Marcipános protein szeletROOM2

 

cupcake2

 

mandulás piskóta

 

császármorzsa

 

protein brownie

 

kókuszos proteines túródesszert2

 

mákos amcsi palacsinta

 

kakaós protein palacsinta

 

kókuszos proteinszelet

 

 

Andi aláírás

Mákos protein palacsinta citromos túróval

mákos pali2

 

A palacsintát szerintem mindenki szereti… mindenféle formában. Hát még én!!

Egyrészt nagyon gyorsan kész vagyok vele, másrészt ezek a proteines változatok nagyon laktatóak, általában vastagabbak picit, mint a hagyományos, úgyhogy ezzel az adaggal bőven jóllakok … jahh, és annyira egyszerű összedobni, hogy még a reggeli pizsi-kómában sem tudom elrontani… többnyire…

Sokfélét csináltam már, ez most a mákos tésztájú változat… mostanában nagy cimbik lettünk, szinte mindenbe rakok:)

 

Hozzávalók: 

1 tojás

1 tojásfehérje

1 tk útifű maghéj

10 g kókuszliszt

5 g szójafehérje izolátum (vagy bármilyen fehérjepor)

1  tk mák (nem darált, mert akkor tök jól ropog:) )

édesítő

pici só

 

Tápanyagtartalom ( 2 db palacsinta):

Kcal: 140,8

F: 15,8 g

Ch: 3,6 g

Zs: 7 g

 

A citromos túrót mindenki ismeri gondolom:

Túró+ édesítő+ facsart citromlé+ reszelt citromhéj..:)

mákos pali3

 

 

Andi aláírás

 

 

A hétvégi gasztro-hurrikán termése

… egyelőre csak képekben, de nemsokára jönnek a receptek is:)

Andi aláírás

Szinte szénhidrátmentes magos zsemle

Hétvégén óriási gasztro-hurrikán söpört át rajtam… Azt hiszem életemben összesen nem tettem-vettem ennyit a konyhában, mint most két nap alatt. Gyanakszom az ufókra… valami tuti nem stimmel velem…
Paleo zsemle no.1
Paleo zsemle no.2 (mert rögtön korrigálni kellett a receptet)
Gumicukor (egészséges ám!!).. ezt többször is
Palacsinta kakaós tésztával
Sajttorta no.1
Kókuszos protein szelet
Lenmagropogós
…és ma estére várom a barátnőm… megcsináljuk Sajttorta no.2-t…:)
Kezdem azzal, amire a legbüszkébb vagyok. A zsemle! Hát aaaz, az nagyon durván jó lett:)
Nincs még eget-verően  nagy tapasztalatom a szénhidrát csökkentett kenyerek és zsemlék sütése terén, de annál jobban örülök, hogy megtaláltam ezt a receptet. Fenemód elégedett vagyok, hogy nem kellett túl sokat tévelyegnem a nemcsak, hogy ehető, de kifejezetten finom szénhidrátmentes pék képződmények kikísérletezésének ingoványos talaján. A buci, amit sütöttem fenomenális! (Hímnemű Húsevő szerint is jó!!!- ez számomra mindig annak a mérőfoka, hogy normális ételeken szocializálódott egyének számára mennyire elfogadható a lefitneszesített végtermék.. )
Eddigi kenyereim, már amelyik sikerült, mind elég szárazak és tömörek voltak, amihez egyébként hozzászokhattunk rendes boltban vásárolt daraboknál is. Azok közül is némelyik jobban hajaz egy ízlésesen szeletelt, kokszos tégladarabhoz, mint élelmiszerhez, de ez még normális jelenségnek is számít az e fajta termékeknél.
De eeez, ez nem aaaaz! Ez hihetetlen szalonképes megjelenésű, és borzasztóan finom is, szerintem sokkal-sokkal finomabb, mint a sima  fehér kenyér… az előbb említett nagyüzemi darabokról meg aztán említést se tegyünk, ami az ízüket illeti.  Az állaga pedig…hmmmm.. Kívül ropogós, belül pedig puha, és omlós:)
A recept ötletet itt találtam, és meg is sütöttem nyomban (…hahh… már az is durva, hogy ezt megtehettem. Hogy csak úgy gondolok egyet, nézek egy receptet, és nini…van itthon minden, ami kell hozzá… nem csak a mustár, meg a ketchup kacsingat rám magányosan a hűtőből. Ilyenkor eszembe jut világcuki nagypapám, hogy milyen büszke lenne rám, hogy egész megemberesedtem, és olyan normális háziasszonyos dolgok pattannak ki a fejemből..)
Az eredeti egy paleo recept egyébként, amik közt nagyon jó ötleteket lehet találni, ha valaki a gabona mellőzésével szeretne sütni-főzni. Nekem viszont ezekben nem annyira tetszik, hogy eléggé szabadosan állnak a zsír kérdéshez. Ezért rögtön az első próba után,  nekiláttam kifejleszteni egy lájtosabb verziót, és tadaaaaam… sikerült elsőre:))
 
Íme a hozzávalók 5-6 darabhoz:
(kisebb lesz, mint egy rendes zsemle, de a tömörsége miatt nagyon laktató)
 
1 egész tojás
2 tojásfehérje
1 evőkanál útifű maghéj
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál citromlé
1 púpos evőkanál szezámliszt
1 púpos evőkanál lenmagliszt
2 púpos evőkanál kókuszliszt
1 púpos evőkanál szójafehérje izolátum
1 teáskanál lenmag
1 evőkanál lenmagpehely
kb.1 dl víz
1 lapos evőkanál kókuszzsír
a tetejére tetszés szerint magok
Elkészítés:
A tojásokat és a vizet összekeverem villával, majd hozzáadom a magliszteket, a lenmagot, a lenmagpelyhet, útifű maghéjat, sót, és a kókuszzsírt felolvasztva. Addig keverem, míg homogén nem lesz, majd beleszórom a sütőport és közvetlenül ráöntöm a citromlevet, ettől a sütőpor kicsit felfut, gyorsan elkeverem. Nyúlós, viszonylag lágy tésztát kapunk, amit nem kézzel formázunk gömböcökké, hanem két vizes kanállal. Sütőpapírra halmozzuk a kb.6-8 cm-es bucikat, megszórjuk magokkal, lekenjük tojássárgájával és 200 fokos sütőben kb.15-20 percig sütjük. A magas hőfoktól fog gyorsan megnőni, és így lesz kívül jó ropogós, belül pedig puha és omlós.
Ha esetleg megmaradna, 3-4 napig hűtőben eláll…de tuti nem marad belőle:)
Ja…és tök fontos! Kb. 5 perc az egészet összedobni, és aztán 20 perc múlva lehet a meleg zsemlét enni:)
 
Tápanyagtartalom: 
az egésznek: Kcal: 515 , F: 39 g, CH: 12 g, Zsír: 35 g
egy darabnak, ha 6 zsemlét csinálok: Kcal: 85,8 , F: 6,5 g, CH: 2 g!!!, Zsír: 5,8 g
Ezentúl itt találod a legújabbak receptjeimet : https://lowcarblab.cafeblog.hu/

 

REGGELI – enni vagy nem enni?

Az előző, étrendes jegyzetemmel kapcsolatban érkezett néhány kérdés, konkrétan a reggelire vonatkozólag. Az emberek egy része idő hiányában nem tud reggelizni, vagy még nem éhes, vagy azért nem eszik, mert akkor kibírja ebédig evés nélkül, ezzel azt az érzetet keltve magában, hogy jó néhány kalóriát megspórolt. Ez utóbbi típus azt állítja, hogy ha reggelizne, akkor utána egész délelőtt éhes lesz, és zabálhatnékja van. Vizsgáljuk meg eme 3 alfaj sajátosságait (aki reggelizik is, majd egész nap zabál, azt most kihagyom. Teljesen reménytelen ::).
1. NEM REGGELIZEM, MERT NINCS IDŐM.
Közhely szótár első oldal lap teteje: rohanó világban élünk (ettől a kifejezéstől rosszul vagyok).
Csörög a vekker felkelünk, azt se tudjuk merre vagyunk arccal. Jó ha a kávéfőzőt megtaláljuk, családosok gyereket ébresztenek és noszogatnak, nem családosok pedig próbálnak maguknak arcot rajzolni, vagy keresik a zoknijuk párját (vagy a sajátjukat), rosszabb esetben emlékezni próbálnak arra, hogy mit is csináltak előző este. De elkalandoztam. Szóval.
A „nincs időm reggelizni” típusnak mindeképp valami olyan reggelit ajánlok, amit autóban/tömegközlekedve is könnyedén el tud fogyasztani. Az útba eső látványpékségek kínálata a lehető legrosszabb választás. Tele van cukorral, finomított liszttel és zsírral, ez aztán tényleg az egekbe röpíti az inzulinszintet, és tényleg zabálhatnékunk lesz egész nap. Vitamin, hasznos tápanyag meg sehol. Kinek kell ez?! 🙂
A megoldás az, hogy olyan élelmiszereket tartunk otthon,amit csak kikapunk a hűtőből,és már indulunk is. A jelszó itt is:cukormentes legyen!!! Tartsunk otthon cukormentes joghurtitalokat (pl. kaukázusi kefír), és útközben fogyasszuk el, 2-3 korpás keksz kíséretében. Hogy nem hangzik jól? Hát nem is a gasztronómia csimborasszója, de most optimális megoldást keresünk ugye, és szépek meg csinosak akarunk lenni. Lehet kapni különböző étkezés helyettesítő italporokat, olyat is érdemes beszerezni. Csak tejjel összekeverjük, és voilá, már mehetünk is. Ezek ráadásul hosszú időre eltelítenek, rengeteg rostot tartalmaznak, valamint fontos vitaminokat és persze feszes kis testünk zálogát: fehérjét.
2. NEM VAGYOK ÉHES REGGEL, EGY FALAT SEM MEGY LE A TORKOMON.
Igen, van ilyen típus. Azonban ez legtöbbször egy nagyon egyszerű ok miatt van így: este későn vacsorázik, így reggel még persze hogy nem éhes hiszen a vacsora még ott emésztődik a gyomrában. Olyan embert, aki este normális időben, konszolidált mennyiséget eszik, és másnap reggel nem tudna megenni egy elefántot (csak a mellét, bőr nélkül persze), hát még nem nagyon láttam. De ne legyek már ilyen előítéletes, tegyük fel, hogy reggel idegesek vagyunk, vagy bármi, és ezért nem tudunk enni. Ilyenkor a megoldás szintén az előbb említett étkezés helyettesítő turmix. Folyékony így pikk-pakk le lehet küldeni a gyomorba.
3. HA REGGELIZEM, UTÁNA EGÉSZ NAP CSAK ZABÁLOK.
Itt nagy valószínűséggel megint az a fránya inzulin a hibás, amit a lelkes hasnyálmirigyünk termel (igen, igen az egzotikus szépségű Langerhans-szigeteken :)) már attól is, ha meghallja az összetett szénhidrát szót. Ugyanis ez az ember típus azt veszi alapul, amikor benyom egy mennyei, forró sajtos/csokis/lekváros croissant,aztán leöblíti egy jó kis habos kakaóval. Mi történik ilyenkor a szervezetben?
Ugye éjszaka (elvileg) nem ettünk, felkelünk, vércukorszint alacsony. Betolunk egy nagy adag fokozottan egyszerű szénhidrátot (fehér liszt, cukor pfúúj). A szervezetnek semmi dolga vele, a zsírt egyből küldi a popsira/hasra, a cukor feldolgozás nélkül mehet a véráramba. Ettől hirtelen toronymagasra emelkedik az inzulinszint. Ezzel persze csak elindult a hullámvasút. Amilyen gyorsan megugrott az inzulinszint, olyan gyorsan le is esik. És ettől jön az az érzés, hogy megint zabálnom kell, hiszen a szervezet követeli a következő adag „anyagot” (igen, létezik a cukorfüggőség, és igen, le lehet szokni róla). Ez egyébként (csak mellesleg említem meg), a bőr és a szövetek gyors elöregedéséért is felelőssé tehető (mármint a finomított cukrok, egyszerű szénhidrátok)…
A nem reggeliző típus már 11-kor, de legkésőbb 11.59-kor, iceg-ficeg a székében, hogy ő éhes, és körbevizslat az irodában, hogy ki tartana vele? Ismerős? 🙂 Aztán jön a kétfogásos menü, lehetőség szerint kenyérrel,mert ugye éhesen az ember nem igazán tudja reálisan megállapítani a szükséges tápanyag mennyiséget. És dupláját bepuszilta annak,mint amennyit a reggelivel megspórolt. Aki pedig nem reggelizik, és magát morális hősnek gondolva ebédre kibírja hogy reszelt répát egyen, saláta cafatokkal,nos…az egy másik kategória, és szintén magával tol ki. Ahogy már említettem: pettyhüdt lesz és ráncos (vékony,de löttyedt).
Naszóval. Ha ez típus, mondjuk zabpelyhet reggelizne reszelt almával, bizony nem éhezne meg délig. Egyébként ha jó sok fahéjjal, és mondjuk édesítővel (mézzel óvatosan bánjunk!Egészséges, de végső soron az is cukor…), vaníliával édesítjük, remek téli reggeli!!El lehet készíteni belőle egy nagyobb adagot, 3 napig eláll,csak mikróban kell melegíteni rajta egyet, és már ehetjük is.
ÖSSZEGZÉS
A reggeli az egyik legfontosabb étkezés! Nem abból kell kiindulni, mikor a szállodai svédasztalnál telezabáljuk magunkat a mennyei szalonnás tojással, meg a frissen sült gofrival, és ennek ellenére (illetve éppen ezért…) már 10 órakor éhen veszünk a medence partján. A tápláló, minőségi reggeli nem hízlal, sőt!
Érdemes emiatt kicsit korábban kelni, szerintem a reggeli az egyik leghangulatosabb étkezés, és megalapozza a napot…
Ha jobban ráérünk, akkor kifejezetten ízletes reggeliket is lehet készíteni. Egy jó kis tojásfehérjéből készült, mozzarellás rántotta, vagy egy teljes kiörlésű sonkás toast igenis finom (receptekért forduljatok hozzám bizalommal! :)).
Várom a kérdés cunamit! 🙂
by BOGI – 2011.11.02.
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLC. oldalra!